Gedragstherapie

Gecertificeerd gedragstherapeut en Kynologisch instructeur I,II,III

Gedragstherapeut Gabi van Hall

Gedragstherapie voor honden in alle leeftijden

Als het gedrag van je hond een probleem wordt, dan helpt het om op zoek naar de oorzaak te gaan. Heb je die gevonden, heb je de eerste stap tot verbetering van het probleemgedrag al gedaan.

Gedragstherapie voor honden in stappen

Om jou en je hond het beste te kunnen helpen, doorlopen we een aantal stappen. Deze zijn:

  • Gratis 10 minuten gesprek, om kennis te maken
  • Invullen van een vragenlijst

    Je vult een vragenlijst in, die ik als basis gebruikt voor een analyse. Hierin komen aspecten aan de orde van het ras van je hond, zijn geschiedenis, maar ook bijvoorbeeld in welke specifieke situaties het probleemgedrag zich voordoet. Om eerlijk vooraf te zijn, het is best een flinke klus om deze lijst in te vullen, maar hoe preciezer de vragen zijn beantwoord, des te makkelijker kan ik de oorzaak van het gedrag vinden en hoe beter we kunnen bepalen wat we daaraan kunnen doen. Naar mijn ervaring kost het invullen ongeveer een halfuur.

  • Bezoek bij je thuis

    Door het specifieke gedrag in de reële situatie waar te nemen en de motivatie daarachter te bepalen, kan ik op basis van de ingevulde vragenlijst en deze waarneming dan tot een diagnose komen en een therapieplan met precieze uitleg opstellen. Ik geef al in dit gesprek de eerste aandachtspunten en adviezen. Het gesprek duurt ongeveer anderhalf uur. Vervolgens ontvang je een therapieplan, waarin mijn adviezen gedetailleerd staan uitgewerkt. Als dat vragen oproept, kan je natuurlijk altijd daarover bellen of mailen.

Regelmatig contact tijdens een follow up

Je gaat actief met de adviezen aan de gang en ik zal regelmatig contact houden via mail of telefoon over de ontwikkeling van het gedrag. Als het nodig zou blijken, maken we nog een vervolgafspraak in de vorm van een privéles. Het tarief voor het consult bedraagt € 85,-. Voor een privéles rekenen we € 45,-.

Gedragstherapie hond
Gedragstherapie labrador

Over Gabi

Opgegroeid met honden en paarden in een dorpje in Beieren, aan de rand van de Alpen in Duitsland, kreeg ik mijn liefde voor dieren met de paplepel mee. Nadat ik mijn opleiding tot ‘Bereiter’/ruiter had afgesloten, ben ik met mijn man in Nederland gaan wonen. Hier heb ik de opleiding tot Kynologisch Instructeur I, II, en III op de Martin Gaus academie gevolgd. Inmiddels geef ik al meer dan tien jaar les op de KC Gooi-en Eemland op verschillende niveaus. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan van puppylessen tot en met gedrag en gehoorzaamheid II. Om ook lichamelijke klachten beter te kunnen inschatten, heb ik in Duitsland een opleiding tot dierfysiotherapeut voor honden en paarden met succes afgerond. De laatste schakel, om de cirkel rond te krijgen, was de opleiding tot gedragstherapeut voor honden bij DogVision. Graag wil ik al mijn kennis en ervaring inzetten, om u en uw hond met eventueel probleemgedrag te helpen.

Meer advies nodig?

Vertoont uw hond gedrag, dat u niet begrijpt, of waar u last of hinder van hebt, maak dan nu vrijblijvend een afspraak.

Bereik ons via de mail of telefoon

U kunt ons op meerdere manieren bereiken. Het makkelijkste is de mail of telefoon. Wij nemen dan zo snel  mogelijk contact met u op. U kunt natuurlijk ook via de onderstaande knop een bericht sturen.

Telefoon

06-417 22 423

Email

gabi@jehondbegrijpen.nl